Gezondehuisdieren.nl

Welke voeding is goed voor katten?

Als je een kat als huisdier hebt dan wil je natuurlijk wel het allerbeste voor hem. Dat geldt dan voor zijn spulletjes maar uiteraard ook voor zijn voeding. Welke voeding je aan jouw kat wilt gaan geven is heel erg persoonlijk maar iedere katteneigenaar wilt het hetzelfde. Het beste voor zijn kat!

Soorten voer

Er zijn veel verschillende soorten voer waar je uit kunt kiezen, zo heb je droogvoer voor de kat maar ook natvoer om uit te kiezen. Droogvoer zal over het algemeen uit brokjes bestaan waar alles in zit wat de kat nodig zal hebben om te groeien of om fit te blijven. Natvoer bestaat meestal uit vlees en dan heb je ook nog keuze uit heel erg veel soorten zoals blikvoer maar je kunt ook voor vers vlees kiezen. Wat jij ook aan je kat gaat geven het is belangrijk dat het vol met goede voeding zit zodat jouw kat er ook echt mee kan leven, het moet dus een volwaardige voeding zijn waar ze de energie en voedingsstoffen uit kunnen halen.

    Heel de dag of verdeeld over de dag

    De ene katteneigenaar die geeft het liefste kleinere porties verdeeld over de hele dag en een andere eigenaar die laat heel de dag het eten staan. Het hangt heel erg van de kat en de eigenaar af wat hij zelf het beste vindt, sommige katten eten gelijk hun hele bakje leeg als je er wat in doet maar de meeste katten die kunnen het wel op een goede manier zelf verdelen over de dag. Er zijn ook veel mensen die heel de dag brokjes laten staan en de kat af en toe iets extra’s geven zoals bijvoorbeeld vlees of een snack. Wat voor jou en jouw kat het beste werkt is goed genoeg, jullie vinden daar samen vanzelf een goed ritme in.

    Snacks vinden ze ook heel erg lekker

    Natuurlijk vindt een kat een snack ook lekker maar teveel geven is niet goed voor ze. Het is belangrijk dat ze een hoofdvoeding hebben en dat moet brokjes of vlees zijn maar in ieder geval een volwaardige voeding. Daarnaast kun je ze natuurlijk lekkere snacks geven maar het is wel de bedoeling dat je dit met mate doet. Als je dit namelijk te veel doet dan bestaat het risico dat je kat overgewicht krijgt en dat kan problemen opleveren, dat wil je natuurlijk zien te voorkomen.