Gezondehuisdieren.nl

Hoe vaak moet je een kat wassen?

De meeste katten houden niet van water, over het algemeen hoeven ze ook niet in het water want ze houden zichzelf goed schoon. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen waardoor je een kat zult moeten wassen. Gelukkig gebeuren die niet vaak want je kunt dan nog weleens met een hoop krassen eindigen. 

Om welke redenen moet je een kat wassen?

Het kan gebeuren dat jij toch je kat zult moeten wassen, dat kan een heel gedoe gaan worden maar het kan ook dat jouw kat het heerlijk vindt. Meestal houdt een kat niet van water dus zal die het niet leuk vinden als jij hem onder de douche gaat zetten. Het kan zijn dat jouw kat bijvoorbeeld ergens in heeft gerold waardoor je toch echt moet kiezen om te gaan wassen. Je kunt dan dus jouw kat gaan wassen, de vraag of hij dat leuk gaat vinden is nog af te wachten.

  Een kat is schoon op zichzelf

  Over het algemeen is een kat heel erg schoon op zichzelf, het zal dus niet zo snel gebeuren dat jij de kat moet wassen. Toch kan het gebeuren dat jij in een situatie terecht komt dat jouw kat gewassen moet worden. Als jouw kat vies is dan kan het fijn zijn als je hem wast, je helpt hem dan want zelf krijgt hij het niet zo makkelijk en snel schoon. Ook kan jouw kat bijvoorbeeld een huidziekte hebben waarbij het nodig is om hem met een speciale shampoo te wassen, jij helpt hem dan met zijn huidziekte.

  Vraag de dierenarts om hulp

  Als je het niet weet of je bent bang om jouw kat te wassen dan kun je natuurlijk altijd nog de dierenarts om hulp vragen, die weet precies hoe dat het beste aangepakt kan worden en jij hoeft het dan niet te doen. Als je twijfelt over jouw kat, misschien omdat hij de hele tijd krabt of korstjes heeft dan kun je aan de dierenarts vragen om jouw kat na te kijken. Een goede shampoo zou jouw kat dan kunnen helpen.

  Welke shampoo gebruik je?

  Het beste kun je wel een shampoo gebruiken die voor een kat is. Die is speciaal ontwikkeld voor de huid van jouw kat en doet zijn vacht goed. Een shampoo die je voor mensen gebruikt kun je niet voor jouw kat gebruiken, dat zal de huid en vacht van jouw kat alleen maar slechter maken.