Gezondehuisdieren.nl

Kan een hamster een week alleen zijn?

Ben jij van plan een weekje of langer op vakantie te gaan, maar weet jij niet waar jij je hamster kunt laten? Het is een veelgestelde vraag of je een hamster een weekje alleen kunt laten, want het zijn toch zelfstandige diertjes? Dat ze vrij zelfstandig zijn klopt natuurlijk ook wel, maar of jij je hamster wel zo lang alleen moet laten? Dat laatste lijkt misschien vrij eenvoudig, maar toch moet je rekening houden met je hamster als je weg wilt gaan. Hoe lang ben jij van plan je hamster alleen thuis te laten?

Kun je een hamster gemakkelijk houden

Een hamster is vrij eenvoudig op te voeden en je kunt het kleine diertje gemakkelijk in je huis houden. Let wel op dat het vrij actieve beestjes zijn, waardoor je wel moet denken aan leuke speeltjes in de kooi. Op deze manier kan de hamster namelijk zijn energie kwijt, want dat zijn ze wel nodig. Ook hoef je ze niet in een groepje te houden, want dat werkt vaak niet goed. Als je kiest voor een hamster is het dus verstandiger het diertje alleen te houden. Wist je dat er wel heel veel verschillende soorten hamsters zijn?

    Verschillende hamsters

    Er zijn echt wel twintig verschillende soorten hamsters, waarbij de Chinese dwerghamster en de Russische dwerghamster wel het meest bekende zijn. De hamsters kenmerken zich veelal door de vacht en de verschillende kleuren die ze kunnen hebben. Zo zijn de Chinese dwerghamsters vaak grijsbruin met een streepje in de vacht, maar is de Syrische dwerghamster vaak goudkleurig. Er zijn zelfs dwerghamsters met een wat ruwere vacht en met een krullende vacht. Eigenlijk zijn ze allemaal wel erg schattig!

    Kan een hamster lang alleen zijn?

    Je kunt een hamster wel een dag of twee, hooguit drie alleen laten. Je dient dan wat extra voer en water neer te zetten, maar langer dan de periode van drie dagen kun je de hamster niet alleen laten. Het is dus verstandiger, wanneer je op vakantie gaat je hamster mee te nemen of een oppas huisje te hebben voor jouw hamster. Mocht jij je hamster enkele dagen alleen thuis laten, dan is het wel verstandig een raam op een kiertje te zetten. Dit laatste is vooral voor als het heel erg warm gaat worden, maar zet de hamster niet in de buurt van het raam. Te veel zon vinden ze namelijk niet prettig!