Gezondehuisdieren.nl

Waarom een kat hebben goed voor je is?

Een kat is een leuk huisdier om te hebben, naast dat een kat vreugde meebrengt brengt het jou ook veel liefde. Dat betekent dus ook dat een jij heel erg ontspannen raakt van een kat. Ze kroelen met jou en geven jou ook liefde terug. Als een kat bij jou op schoot ligt te kroelen dan geniet hij daar vaak net zo hard van als dat jij doet. 

Wat heeft een kat nodig?

Een kat heeft op zich niet heel erg veel nodig, buiten jouw aandacht is het wel belangrijk dat je andere spullen voor jouw kat aanschaft. Zo heeft een kat voeding nodig maar naast voeding heeft een kat ook een kattenbak nodig met het juiste kattenbakgrit. Het is ook belangrijk dat jouw kat beweging krijgt en dat kan hij buiten en binnen krijgen, als jouw kat niet naar buiten gaat dan is het belangrijk dat hij binnen wat te spelen heeft zodat hij zijn energie kwijt kan. Beweging is erg belangrijk voor een kat om in conditie te blijven.

    Binnen of buitenkat

    Hoeveel liefde jij van een kat zult krijgen dat zal ook een beetje afhangen van het idee of jij een binnen kat hebt of een kat die graag buiten is. Een kat die altijd binnen is zal sneller komen kroelen bij je dan een kat die altijd buiten is. Katten die buiten zijn die vermaken zich altijd wel maar katten die binnen zijn die hebben jou vaak nodig om zichzelf te kunnen vermaken. Ze zullen met je komen spelen maar ze zullen ook sneller bij je komen liggen om hun liefde aan jou te geven door met je te kroelen.

    Hoe laat een kat merken dat hij jou leuk vindt?

    Als een kat jou lief vindt dan zal hij jou dat op veel manieren laten merken, zo zal hij jou bijvoorbeeld gaan spinnen of jou kopjes gaan geven om aandacht te krijgen. Een kat kan bij jou op schoot komen kroelen als hij jou liefde wil geven en hij zal daar dan heel hard van genieten. Als jij hem dan lekker zal aaien dan zal hij waarschijnlijk nog lekkerder ervoor gaan liggen zodat jij goed bij dat ene plekje kan. Als katteneigenaar weet jij precies welk plekje jouw kat het lekkerste vindt om geaaid te worden en hij zal dan ook zeker spinnen van genot als je dat gaat doen.