Gezondehuisdieren.nl

Hoe weet je of een hond gezond is?

Van de buitenkant kun jij niet zien of een hond gezond is. Toch zijn er dingen die kunnen wijzen op een ongezonde hond. Als jij bij een hond kijkt naar hoe hij er over het algemeen uitziet dan kun je al veel zelf concluderen. Je doet er dan ook goed aan om bepaalde dingen bij een hond in de gaten te houden.

Wat wijst op een ongezonde hond?

Er zijn veel dingen die op een ongezonde hond kunnen wijzen, dat betekent dus ook dat er minstens net zoveel zijn die wijzen op een gezonde hond. Vaak als jouw gevoel zegt dat er iets aan de hand is met de hond dan is dat het ook. Volg daarom altijd jouw gevoel als je denkt dat de hond niet in orde is en trek daarbij op tijd aan de bel.

Waar let je allemaal op?

Waar je vooral op kunt letten aan de buitenkant van de hond is bijvoorbeeld hoe hij in zijn vacht zit. Als zijn vacht dof is dan kan het zijn dat hij zich niet goed voelt. Ook de houding van de hond is heel erg belangrijk, als jouw hond met pijn staat of loopt dan weet je dat er iets niet helemaal goed gaat. Natuurlijk kun je ook al veel eruit halen naar hoe jouw hond er helemaal uitziet, als een hond mager is dan voelt hij zich niet goed en moet daar zo snel mogelijk iets aan gedaan worden

    De binnenkant kun je niet zien

    Als er iets aan de binnenkant van de hond is kun je dat niet zomaar zien. Toch laat het lichaam snel genoeg zien als er iets niet lekker zit daarbinnen. Zo kan jouw hond gaan braken of diarree krijgen, maar ook kan hij veel meer gaan slapen dan anders. Als dat gebeurt dan betekent dat dus dat jouw hond zich niet goed voelt en dat je daar iets aan moet laten doen.

    Wanneer naar de dierenarts?

    Wanneer iemand naar de dierenarts gaat met de hond is helemaal verschillend. Het is wel belangrijk om naar de hond te kijken, als er echt afwijkend gedrag is dan doe je er wel verstandig aan een dierenarts te raadplegen. Je wilt niet dat het erger wordt en dat de hond nog meer last krijgt, je kunt beter te vroeg naar de dierenarts gaan dan dat je te laat gaat.