Gezondehuisdieren.nl

Honden vlooien in huis bestrijden

Vlooien zijn heel erg vervelend, niet alleen voor de hond maar ook voor jezelf. Vlooien voorkomen kun je proberen maar soms dan is het al te laat en moet je het op een andere manier aanpakken. Als de hond dan vlooien heeft dan is het belangrijk om de hond te behandelen maar natuurlijk moet je ook het huis niet vergeten. Als jij enkel de hond behandeld dan is de kans groot dat de vlooien in jouw huis weer op de hond springen en de hond weer opnieuw besmet raakt.

  Hoe bestrijd je het beste vlooien in huis?

  Vlooien in huis bestrijden is op zich niet heel erg moeilijk, wel is het belangrijk dat je het op de goede manier gaat doen en regelmatig doet. Als je het niet goed doet en een plekje overslaat, dan is de kans namelijk aanwezig dat je weer opnieuw kunt beginnen omdat niet alle vlooien dood zijn. Vlooien leggen heel erg graag eitjes in hoekjes en kiertjes waar je zelf moeilijk bij kunt en die zijn dus heel erg belangrijk om goed te behandelen. Vaak kun je daar met een spray wel heel erg goed bij waardoor jij alle plekjes in jouw huis kunt behandelen tegen vlooien en de eitjes die zij leggen.

  Herhalen is heel erg belangrijk

  Vlooien leggen eitjes en dat betekent dus ook dat die eitjes zullen broeden waarna ze weer uit zullen komen tot nieuwe vlooien. Als jij iets behandeld dan behandel je over het algemeen alleen de actieve levende vlooien. De eitjes die komen dus later weer uit, als de eitjes 10 dagen hebben gebroed dan komen ze uit en heb je dus weer nieuwe vlooien in jouw huis. Het is daarom heel erg belangrijk dat je het op regelmatige basis herhaald om ervoor te zorgen dat ook echt alle vlooien zijn gedood. 

  Vergeet de hond niet

  Vaak denken mensen dat als de vlooien dood zijn dat het niet meer besmet kan raken maar dat is helaas niet waar. Het is heel erg belangrijk om de hond ook regelmatig te herhalen want als hij eitjes bij zich heeft en die komen uit kun je weer van voor af aan beginnen. Het beste kun je de gebruiksaanwijzing nauwkeurig volgen om ervoor te zorgen dat jij je huis en de hond goed kunt behandelen tegen vlooien. Alleen op die manier kom jij op de snelste manier van die vervelende vlooien af.